Ogólne informacje o Polityce Prywatności stosowanej w serwisie www.artiajoga.pl

1) Dokument, który czytasz, określa zasady przetwarzania i ochrony danych, które przekazują osoby korzystające ze strony www.artiajoga.pl

2) Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (tzw. RODO) informujemy, że administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Artia Joga Aleksandra Adamczyk, ul. Daleka 6/7, 05-825 Grodzisk Mazowiecki , NIP: 534-227-36-08.
3) Strona www.artiajoga.pl pozyskuje informacje o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
a) poprzez gromadzenie tzw. plików cookies, które są zapisywane w przeglądarce internetowej na komputerze, telefonie, czy innym urządzeniu, na którym użytkownik wyświetla stronę www.artiajoga.pl
b) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacji.

4) Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze strony www.artiajoga.pl (m.in. które podstrony są najczęściej odwiedzane oraz w jaki sposób użytkownik trafił na konkretną podstronę) – tworzenie tych statystyk możliwe jest dzięki narzędziu Google Analitycs.
b) w celu lepszego dopasowania reklam i prowadzenia kampanii remarketingowych na Facebooku – dzięki temu reklamy powiązane z serwisem www.artiajoga.pl wyświetlają się tym osobom, których zainteresowania pokrywają się z treścią serwisu www.artiajoga.pl – takie zarządzanie reklamami możliwe jest dzięki zastosowaniu Piksela Facebooka.

5) Zapisywanie plików cookies można w każdej chwili wyłączyć, zarówno dla konkretnej witryny, jak i dla wszystkich połączeń z przeglądarki, chociaż może to skutkować uniemożliwieniem działania niektórych funkcji na stronach internetowych.

6) Dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje wykorzystywane są w celu:
a) zbierania danych kontaktowych (imię i adres e-mail) od osób zainteresowanych otrzymywaniem newslettera, czyli wiadomości e-mail z informacjami o bieżącej działalności Artia Joga nowych usługach i ofertach. Zapisanie się na newsletter jest procedurą „double opt-in”, to znaczy, że po podaniu swoich danych w formularzu zapisu, użytkownik otrzymuje wiadomość email z prośbą o potwierdzenie zapisu. Mechanizm ten zapobiega podawaniu cudzych danych w momencie zapisu na newsletter. Jeśli użytkownik nie potwierdzi zapisu na newsletter, na podany adres nie trafią żadne wiadomości e-mail. Zostaną jednak zapisane w programie służącym do tworzenia i wysyłania newsletterów. Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania lub usunięcia w każdej chwili. Z newslettera można wypisać się w każdej chwili klikając w link „Wypisuję się z newslettera”, który znajduje się na dole, w każdym newsletterze, lub wysyłając prośbę na adres artiajoga@gmail.com

7) Poza opisanymi wyżej przypadkami koniecznymi do funkcjonowania i rozwijania serwisu www.artiajoga.pl dane pozostawione w serwisie nie zostaną udostępnione osobom trzecim.

8) W serwisie www.artiajoga.pl mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.artiajoga.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

9) Zastrzegam sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będę informować w sposób widoczny i zrozumiały.

10) Osobom korzystającym z serwisu www.artiajoga.pl przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania danych osobowych.

11) W razie wątpliwości co do któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności, można kontaktować się mailowo pod adresem artiajoga@gmail.com